Vesa Hirvonen Rally Racing
UUTISET TIIMI GALLERIA KILPAILUT KUMPPANIT YHTEYS
 
Vesa Hirvonen
 

Hirvonen Rally Racing -tiimillä menestyksekäs kausi

Torstai, 22.10.2015


Rallivuosi 2015 lähestyy loppuaan, kun Suomessa ei juuri ole enää kisoja jäljellä, ja kansainväliset sarjatkin ovat lähellä päätöstään. Vesa Hirvosen osalta kausi päättyi Tampereella SM-sarjan viimeisessä osakilpailussa, joka oli joensuulaiselle epäonnen sävyttämä ralli.

Tampereella kuljettajapari joutui kisaamaan vähän sairaana, eikä se suinkaan ollut omiaan parantamaan suoritustasoa rallin erikoiskokeilla.

- Tampereella oikeastaan kaikki meni poskelleen, kun sen paremmin kuljettajat kuin autokaan eivät olleet kunnossa. Tuloksena oli keskeytys, Vesa kertoi.

 

Mutta muuten Hirvonen Rally Racingin kisakausi sujui varsin loistavasti – joltain osin jopa yli odotusten. Kevättalven lumilla Hirvonen ajoi testikilpailun Kiuruvedellä, joka toi luokkavoiton ja kaksivetoisten autojen herruuden.

- Tälle kaudelle hankittu F-ryhmäläinen BMW M3 -malli tuntui heti osuvan oikein hyvin käteen. Odotukset olivat korkealla, kun kauden päätapahtuma eli kotoinen Itäralli koitti kesäkuussa, Vesa kertasi.

Itärallissa nähtiinkin Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita edustavan kuljettajan taidonnäyte, kun hän saavutti ylivoimaisen luokkavoiton Suomi Cupin F-ryhmän autojen luokasta.

- Tunne oli tapissa, kun saavutin vielä Itärallin yleiskilpailusta neljännen sijan, joka on urani paras kokonaissijoitus SM-tasolta.

Sen jälkeen kesän menestys jatkui Jyväskylän Vetomies-kilpailun kakkossijan ja Kiteen F-cupin voiton myötä. Hirvonen saavutti tuloksillaan Itä-Suomen aluemestaruuden.

- Kausi oli hieno ja siitä saa lausua kiitokset yhteistyökumppaneille. Erityiskiitokset menevät Eino Piipposen ja Tuomo Forsellin suuntaan. Ja myös Janne Eroselle, joka on sekä kova kilpakumppani että henkilö, jonka avulla olen päässyt kehittämään ralliautoani, Vesa kumartaa.

Vesa Hirvonen saavutti harvinaisempaa menestystä myös kartanlukijan jakkaralla, kun hän sijoittui Janne Erosen konttoripäällikkönä kolmanneksi Laihian F-cupin osakilpailussa. Harvassapa ovat ne kilpailijat, jotka ovat sijoittuneet arvosarjan ralleissa palkintopallille kuljettajana ja kartanlukijana.

Nyt edessä siintää jo tuleva kilpailukausi, jonka suunnittelu on alkanut.

Vesa Hirvonen hakee menestysputkelleen jatkoa Tampereelta

Perjantai, 25.9.2015


Kesäkauden soraralleissa Vesa Hirvonen on saavuttanut maireita tuloksia tehokkaalla F-ryhmän BMW-kilpurillaan. Niinpä joensuulainen on yksi suosikeista, kun Tampereen SM-rallissa kilpaillaan Suomi Cup -luokan paremmuuksista.

Kesän ensimmäisessä SM-rallissa Hirvonen voitti ylivoimaisesti Suomi Cupin ja oli myös nopeampi kuin SM-sarjan kaksivetoisten luokkien kuljettajat.

Tuoreimman menestyksen Hirvonen pokkasi elokuun lopulla Kiteen F-cupin osakilpailussa, jonka hän voitti ennen sarjan vakikuskeja.

- Huipputulosten jälkeen minulta varmaan odotetaan kärkivauhtia Tampereellakin. Itse lähden järki päässä reitille ja nautiskelemaan hienoista ja vaativista erikoiskokeista.

 

- Suomi Cupissa on viivalla monta kovaa nimeä, joten kolmen kärkeen sijoittuakseen täytyy vetää hyvin. Kyllä minulle luokkavoitto maistuisi, mutta en ota sijoituksesta paineita.

- Tämä SM-ralli on meidän tiimin kalenterissa jo sellainen ylimääräinen kilpailu, joten osallistuminen mahdollistui yhteistyökumppaneiden avustuksella, Hirvonen totesi.

Hirvonen kilpailee Tampereella jälleen Riihimäen Toni Näsmanin kanssa. Kaksikko liikkuu rallireitillä numerot 70 Bemarin ovissa.

Kauden viimeinen SM-osakilpailu käynnistyy perjantai-iltana kahden erikoiskokeen myötä. Lauantaina ohjelmassa on seitsemän EK:ta.

Vesa Hirvonen taistellen toiseksi Vetomies-kilpailussa

Maanantai, 3.8.2014


Jyväskylän MM-rallin yhteydessä ajettu kansallinen Vetomies-kilpailu muodostui jälleen suosituksi tapahtumaksi sekä kilpailijoiden että yleisön keskuudessa. Vesa Hirvonen lähti luottavaisena kisaan, kun takana oli kesäkuussa voitokkaasti sujunut Itäralli.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen Hirvonen ja kokenut kakkonen Jussi Martiskin sijoittuivat toiseksi johdettuaan kisaa sen alkuvaiheessa.

- Tiedostin vauhdin varmasti riittävän kolmen kärkeen, koska olin ajanut samoja kuskeja vastaan kotirallissa. Silti vähän oli jännitystäkin ilmassa, kun starttasimme MM-rallista tutuille erikoiskokeille, Vesa kertasi.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita edustava BMW-kuljettaja avasi kisan kärjessä, mutta sen jälkeen sijoitus putosi toiseksi.

- Oikein rapea alku oli Pihlajakoskella, jonka jälkeen Päijälässä oli tarkoitus repäistä lisää. Se pätkä harmillisesti ajettiin siirtymänä MM-rallin kilpailijoille sattuneiden ulosajojen vuoksi. Sitten seuraavalla pätkällä Ouninpohjassa Mikko Kauppinen oli odotetun vahva ja siirtyi kärkeen.

- Sen jälkeen ajoimme Himoksen erikoiskokeelle pohjat, mutta Harjun kaupunki-EK:lla tuli pieni virhe ja se maksoi pari sekuntia. Niinpä olimme avauspäivän jälkeen toisena ja 7 sekunnin päässä kärjestä, Hirvonen laski.

Toinen kilpailupäivä alkoi myös pohja-ajalla, mutta Jukojärvellä tuli käytännössä ratkaisu voittokamppailuun:

- Oli tarkoitus ryntäyttää ero kiinni, mutta kuskilla oli liikaa intoa. En kuunnellut nuottia ja yksi mutka meni pahasti pitkäksi ja moottorikin siinä sammui. Matka pääsi jatkumaan, mutta aikaa paloi lähes puoli minuuttia.

- Sen jälkeen ero oli kasvanut liian suureksi, joten täytyi vaan keskittyä toisen sijan pitämiseen.

- Lievästi jäi kuitenkin harmittamaan, vaikka sijoitus toki on hyvä. Vauhdin puolesta kun olisi ollut saumoja voittoonkin, Vesa summasi.

Vetomies-kisan voitti Mikko Kauppinen, jolle Vesa Hirvonen taipui lopulta 35,4 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Esa Ruotsalainen 1.07 minuuttia kärjestä.

Vesa Hirvoselle palkintosija SM-rallista

Maanantai, 29.9.2014


Rallin SM-kausi päättyi viikonloppuna Tampereella kaksipäiväisen ja vaativan kilpailun merkeissä. Vesa Hirvonen kilpaili välillä rallin parissa, kun rallicross-kauden päättymisen jälkeen hän sai mahdollisuuden ajaa nelivetoisella Subarulla ja yhdessä tutun kartanlukijan Jussi Martiskinin kanssa.

Joensuun kaksikko ei ollut kisannut nuottirallissa kahteen vuoteen, mutta siitäkin huolimatta sijoitus nousi SM1-luokassa varsin korkealle jo kilpailun alkuvaiheessa.

- Olihan siinä pientä hakemista meidän molempien otteissa, mutta ajo sujui pieneen testimäärään suhteutettuna varsin hyvin. Toisen erikoiskokeen jälkeen nousimme luokassa viidenneksi, joka sijoitus säilyi hallussa loppuun saakka, maalilavalla pokkaamassa käynyt Vesa Hirvonen laski.

Hirvonen oli parhaimmillaan Tampereen SM-rallin puolivälissä yleiskilpailun kahdeksantena, mutta se sijoitus putosi lopussa kolme sijaa pienten ongelmien hidastamana.

- Moottorin ahtopaineiden kanssa oli häikkää, mutta ei meillä ollut omassa luokassa kiire minnekään enää loppupätkillä. Pitkässä kilpailussa erot olivat selkeät sekä eteen että taakse.

- Vaikka lähdimme SM-ralliin lähinnä pitämään hauskaa, oli kiva huomata vauhdin riittävän hyville sijoituksille. Tämä oli oikein kelpo päätös tälle kilpailukaudelle.

- Nyt on aika vetää hieman henkeä ja miettiä sitten myöhemmin kauden 2015 kilpailukuvioita, Vesa päätti.

Rallicrossin finaalikisassa pettynyt Hirvonen suuntaa nyt SM-rallikisaan

To 25.9.2014


Rallicrossin SM-sarjan kauden päätös Hyvinkäällä toi Vesa Hirvoselle suuren pettymyksen, kun teknisten vaikeuksien jälkeen kilpailu päättyi lopulta kolarointiin kilpakumppanin teilattua joensuulaisen ulos radalta.

SRC-luokassa oli useammalla kuskilla mahdollisuuksia mitaleille, ja se näkyi myös kilpailijoiden rajuissa otteissa radalla.

- Meillä oli jälleen ongelmia moottorin kanssa, joten huollon pojat saivat taas painaa hommia. Viimeisen alkueräni voitin, mutta ajat riittivät C-finaaliin. Siitä oli tarkoitus lähteä nousemaan askel askeleelta kohti A-finaalia, Hirvonen kertaili.

- Lähtökiihdytyksessä pääsin keulille ja oikealla puolella ajoi toisena ollut kilpakumppani. Radan ensimmäiseen vasuriin kun tultiin, niin sain osuman sekä takaa että vasemmalta puolelta. Sen seurauksena meitä oli kolme autoa ulkona radalta.

- Etupää meni heikkoon kuntoon ja oikea eturengas irtosi. Kyseessä on toki kontaktilaji, mutta en kyllä kaikkea omaan piikkiin ota, jos kauden aikana kolme kertaa ollaan tilanteessa, että kilpurista irtoaa rengas, Vesa harmitteli.

Kausi oli kaksijakoinen Volvo S40-mallilla kilpailevalle Hirvoselle: Oli hyviä ja huonoja hetkiä. Pisteitä tuli tasaisesti, mutta huonoa tuuriakin oli tekniikan kanssa. Viimevuotisen SM-pronssin jälkeen nyt sarjasta lohkesi viides sija, joka ei tietenkään tyydyttänyt, kun mitalijahdissa oltiin.

Nyt Vesa Hirvonen on kääntänyt katseensa välillä rallin pariin, kun hän lähtee verestelemään vanhoja rallimuistoja Tampereen SM-ralliin tutun kartanlukijan kanssa, kun viereen istuu kokenut kakkonen Jussi Martiskin.

- Näin kauden päätteeksi tämä on meille osittainen lomareissu. Mahdollisuus kilpailla nelivetoisella Subaru-ralliautolla aukeni yhteistyökumppaneiden avustuksella. Kilpailemme pääluokassa eli SM1-luokassa, jonka kärjessä mennään aivan maailmanluokan vauhtia. Mitään tarkempia tulostavoitteita emme ole asettaneet, vaan lähdemme nautiskelemaan ja pitämään Jussin kanssa hauskaa, Vesa kiitteli.

Tampereen SM-ralli alkaa jo nuotitusjakson päätteeksi perjantaina klo 18.01 jonka jälkeen ajetaan yksi erikoiskoe illan pimeydessä. Kisa jatkuu lauantaina klo 8.00 alkaen, jolloin pitkän päivän ohjelmassa on 8 erikoiskoetta. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin Ratinan stadionalueelle lauantaina klo 18:n jälkeen.

Vesa Hirvonen tahtoo pysyä mitalikannassa SM-kauden päätöskisassa

Pe 19.9.2014


Rallicrossin SM-sarjan viides ja viimeinen kisaviikonloppu on nyt edessä. Tänä viikonloppuna ajetaan Hyvinkään Vauhtipuistossa kaksipäiväinen kisatapahtuma, johon Vesa Hirvonen lähtee hyvillä mielin ja tosissaan hakemaan menestystä.

Viime kausi oli Hirvoselle ensimmäinen kokonainen kilpailukausi rallicrossin puolella ja silloin joensuulainen pokkasi jopa hieman yllättäen SRC-luokasta SM-pronssia.

Tällä kuluvalla kaudella Hirvonen on ollut jälleen mukana kärkikahinoissa, mutta monet pienet ongelmat ovat vieneet pohjan pois aivan huipputuloksilta. Parhaimmillaan hän on sijoittunut kolmanneksi Kouvolan osakilpailussa.

- Jaetulla kolmannella sijalla ollaan pistetaulukossa ja vakaana aikomuksena olisi taas tuoda mitali Pohjois-Karjalaan. Useammalla kuskilla on kuitenkin mitaleille vielä mahdollisuudet, Vesa laskee.

Volvo S40-mallilla kilpaileva Hirvonen on kärsinyt moottorivioista kauden aikana. Vielä päätöskisan kynnyksellä tiimillä oli ylimääräistä ohjelmaa, kun moottori otettiin taas auki.

- Luotettavuuden eteen ollaan tehty nyt paljon hommia. Meillä on mukana paljon varaosia, joten kisaviikonlopun varalle ollaan kyllä valmistauduttu hyvin. Voitto mielellä lähden kisaan, mutta pääasia olisi, että saisin ehjän päätöksen tälle SM-kaudelle.

Hyvinkään päätöskisassa ajetaan harjoituksia ja kaksi alkuerää lauantaina. Sitten sunnuntaina on ohjelmassa viimeinen alkuerä ja finaalilähdöt.

Vesa Hirvosella epäonninen kisa Oulussa

Sunnuntai, 24.8.2014

 

Kauden neljäs rallicrossin SM-sarjan osakilpailu Oulussa oli samalla myös sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu. Vesa Hirvoselle Oulun keikka ei tarjonnut odotettua tulosta, sillä kohdalle osui roppakaupalla epäonnea.

SRC-luokan pistetaulukossa edelleen kolmantena oleva Hirvonen ei ollut tyytyväinen kilpailutapahtuman kulkuun. Lopputuloksena joensuulaiselle kirjattiin kahdeksas sija, josta palkittiin kuitenkin kuudenneksi korkeimmilla SM-pisteillä, koska kaksi edelle sijoittunutta ei ole sarjassa mukana.

SM-tittelin kohtalo sai kuitenkin ratkaisunsa, kun moninkertainen Suomen mestari Joni-Pekka Rajala karkasi muilta tavoittamattomaan pistejohtoon.

- Harmillisen vaikea keikka oli Ouluun. Osasin viime vuoden kokemusten perusteella vähän ennakoidakin, että aivan kärkeen ei taida olla asiaa. Tämä asfalttipainotteinen rata ei ole lainkaan mieleinen minulle. Yritin toisessa alkuerässä muuttaa ajotyyliä, joka vähän auttoikin, Vesa Hirvonen kertasi.

- Sitten ennen viimeistä alkuerää alkoi sataa vettä, joten B-finaalia korkeammalle ei ollut asiaa. Vika alkuerä päättyi osaltani kesken, kun kilpakumppani törmäsi auton takakulmaan ja renkaan pultit menivät poikki.

- B-finaaliin valitsin osittain kuivuneelle radalle pehmeän seoksen slicksit alle, joka ei ollut oikea rengasvalinta. Pito oli heikko ja alussa jäin pussiin muiden taakse.

- Kisan jälkeen selvisi, että takaiskari oli vaurioitunut, joten se selvitti osittain kisan lopun vaikeuksia. Kova vääntö on vielä pronssimitalista monen kuskin kesken, Vesa laski.

Rallicrossin SM-sarjan päätöskilpailu koittaa 20.-21. syyskuuta Hyvinkäällä.

Vesa Hirvonen neljäs kotikisan pölypilvessä

Torstai, 14.8.2014

 

Rallicrossin kauden kolmas SM-osakilpailu ajettiin Vesa Hirvosen kotikonnuilla Joensuun Ylämyllyn radalla. Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita edustava kuljettaja oli varsin napakassa vauhdissa alkuerissä, mutta finaalilähdön tiukassa väännössä hän joutui tyytymään neljänteen sijaan.

Volvo S40-mallilla kilpaileva Hirvonen tavoitteli jälleen A-finaalipaikkaa, jonne suoraa pääseminen vaatii aina hyviä suorituksia alkuerissä
SRC-luokan kolmesta alkuerästä Hirvonen kirjasi aluksi kaksi toista sijaa, joiden jatkoksi hän voitti viimeisen erän, jonka huippuaika takasi paikan finaalin kolmanteen lähtöruutuun.

- Oikein tyytyväinen olin alkuerien suorituksiin ja kilpuri tuntui hyvältä ja nopealta, Vesa kertasi.

- Sitten finaalilähdössä tuolta lähtöpaikalta peli ei vaan irronnut riittävän ripeästi viivalta. Alussa oli myös pientä kolarointia ja eturengas vääntyi.

 

- Pöly yltyi finaalissa niin sakeaksi, että mitään saumoja ei ollut sokkona yrittää ohituksia. Palkintopalli jäi tällä kertaa kotikisassa valloittamatta, mutta tämäkin sijoitus kohensi asemiani SM-pisteissä, Vesa summasi.

Kilpailun voittoon ajoi moninkertainen Suomen mestari Joni-Pekka Rajala, joka johtaa SM-sarjaa. Hirvonen nousi sarjapisteissä kolmanneksi ja aivan toisena olevan kilpakumppanin kantaan.

Vesa Hirvonen starttaa innokkaana kotikisaan

Torstai, 7.8.2014

 

Pienen kesätauon jälkeen rallicrossin SM-sarjan kolmas osakilpailu koittaa Vesa Hirvosen kotimaisemissa Joensuussa Ylämyllyn radalla tulevana lauantaina 9. elokuuta.

Ensimmäisellä kilpailukaudellaan SRC-luokassa SM-pronssille viime vuonna yltänyt Hirvonen on jälleen mukana kärkikahinoissa, joten häneltä on lupa odottaa hyvää vauhtia tutulla kotiradalla.

- Odotukset ovat korkealla ja into on kova, mutta nöyränä lähden kisaan. Meidän luokassa on tasaisen kova nippu viivalla, joten palkintopallille on monta pyrkijää, Vesa tiedostaa.

Volvo S40-mallilla ajavan joensuulaisen valmistautuminen kotikisaan ei ole sujunut suotuisissa merkeissä, kun auton moottori hajosi viime viikon lopulla.

- Lähipäivät ovat olleet kiireisiä, kun tiimin mekaanikot ovat tehneet suuren työn kilpa-auton kimpussa. Nyt kilpuri on juuri saatu kuntoon, joten tuskin maltan odottaa lauantain kisapäivää.

- Luottavainen olen kaluston ja vauhtini suhteen. Edellinen kilpailu näytti jo, että oikea suunta ja hyvät säädöt ovat löytyneet. Nyt kun vielä kelit tuntuvat suosivan, niin odotan runsaasti yleisöä Ylämyllyn radalle kannustamaan ja nauttimaan vauhdikkaasta lajista, Vesa ennakoi.

 

Vesa Hirvonen kolmas Kouvolan SRC-kisassa

Maanantai, 9.6.2014

 

Rallicrossin SM-sarjan toinen osakilpailu Kouvolan Tykkimäessä sujui Vesa Hirvoselta hienosti, kun tiukan SRC-luokan kisan kolmas sija nosti tiimin tunnelman jälleen korkealle avauskisan pettymyksen jälkeen.

Joensuulainen Volvo-kuljettaja oli tyytyväinen autonsa selvästi kohentuneeseen suorituskykyyn, kun ennen kisaa tehtyjen muutoksien ansiosta kilpuri irtosi nyt ripeästi lähtöviivalta.

- Paljon pähkimme asiaa ja mietimme uusia säätöjä, koska lähtökiihdytystä oli saatava paremmaksi. Vielä juuri ennen kisaviikonloppua sain kokeneelta taholta vinkin ja se auttoi kovasti. Auto lähti nyt hyvin viivalta ja pystyin nousemaan takaisin kärjen vauhtiin, Vesa Hirvonen iloitsi.

Vauhti riittikin mainiosti kolmessa aika-ajolähdössä, joista Hirvonen voitti kaksi ja oli kerran toinen. Aika-ajojen hyvät ajat takasivat miehelle suoran paikan A-finaaliin.

- Nyt kyyti oli tavoitteiden mukaisella tasolla, joten oli oikein ilo vetää ja käydä tiukkoja kamppailuita. SRC-luokka on entistä kovempitasoinen, joten kolmen kärkeen on kyllä tunkua.

- Finaalilähdössä ajoin alussa toisena, hetken johdinkin ennen lisälenkille menoa. Sitten ahnehdin mutkan turhan sisältä ja osuin kaiteeseen. Etupyörä vääntyi ja jouduin linkuttamaan ja ajamaan rauhallisesti maaliin.

- Kärki meni sen jälkeen menojaan, mutta muillakin oli ongelmia A-finaalissa, joten lopulta nousin kolmanneksi. Tämä oli jälleen hyvä esimerkki siitä, että aina täytyy yrittää parhaansa ruutulipulle saakka, totesi SM-pisteissä viidennelle sijalle noussut Hirvonen.

Rallicrossin SM-sarja jää nyt kuumimman kesän ajaksi tauolle ja sarja jatkuu 9. elokuuta Joensuun Ylämyllyn radalla.

SM-kauden avauskisa ei tyydyttänyt Vesa Hirvosta

Sunnuntai .25.5.2014

 

Vesa Hirvonen ei ollut tyytyväinen saavutettuun tulokseen rallicrossin SM-sarjan avauskilpailussa Honkajoella. SRC-luokan viime vuoden SM-pronssimitalisti lähti tavoittelemaan paikkaa A-finaalista eli kuuden kärjestä, mutta tuo sijoitus jäi kahden pykälän päähän.

Kilpailun lopputuloksista Hirvosen nimi löytyy 8. sijalta, kun hän jäi B-finaalissa neljänneksi.

- Lähdön kaksi parasta nousi A-finaaliin. Tällä kertaa se tavoite jäi parin sekunnin päähän. Jäin startissa neljänneksi ja menetin aikaa kolmantena ajaneen perässä. Se vei saumat parempaan sijoitukseen, Hirvonen laski.

- Radan takaosassa oli niin paljon pölyä, että näkyvyys oli paikoin lähes nollassa. Päätin mennä lisälenkille kilpakumppanin takaa, jos hän ei menisi. Pölyssä näytti, että kaveri ei mene, joten päätin lähteä kiertämään lisälenkkiä. Kun tein sen päätöksen, niin huomasin edellä ajaneen tehneen saman. Sillä hetkellä tajusin, että taitaa A-finaalipaikka jäädä haaveeksi.

 

Volvo S40-mallilla ajava joensuulainen oli ongelmissa lähtökiihdytysten kanssa, kun kilpuri ei irronnut viivalta riittävän ripeästi. Hirvonen onnistui odotetulla tavalla vain yhdessä ajamistaan kolmesta aika-ajolähdöstä.

- Ensimmäisen aika-ajolähdön voitin, mutta sen jälkeen kahdessa muussa lähdössä tulokseksi jäi neljäs sija. Kisan lopputulos ei tyydytä, mutta meidän kovatasoisessa luokassa ei ollut tällä kertaa asiaa korkeammalle, Vesa Hirvonen päätti.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua, 7. kesäkuuta Kouvolassa.

Vesa Hirvonen jälleen mitalijahtiin rallicrossin SM-sarjassa

Keskiviikko, 21.05.2014

 

Yksi suomalaisen autourheilun värikkäimmistä sarjoista on rallicrossin SM-sarja, joka käynnistyy tulevana viikonloppuna Honkajoen Pesämäen radalla. Lauantaina alkuillasta tiedetään, että onko voimasuhteet muuttuneet kärkikuljettajien välillä.

Joensuulainen Vesa Hirvonen saavutti viime kaudella SRC-luokasta pronssimitalin, joka oli tulokaskuljettajalle varsin mainio saavutus.

- Edelleen olen melko uusi kasvo näissä kehissä, mutta onhan tähän kauteen nyt helpompi startata verrattuna viimevuotiseen tilanteeseen, vertaili rallipoluilla menneinä vuosina menestynyt Hirvonen.

Hirvonen Rally Racing -tiimin Volvo S40 –kilpa-auto on saanut keulalleen uuden ja tehokkaamman moottorin, mutta ennakkotestit ovat jääneet aivan minimiin.

- Meillä on toimiva tiimi, joten uskon paketin olevan nyt kilpailukykyisempi kuin viime kaudella. Nöyränä lähden jälleen menestystä hakemaan, Vesa Hirvonen toteaa.

- Viime kaudella ylsin hyvin palkintopallin vaatimaan vauhtiin, eikä se voittokaan kovin kauaksi jäänyt. Olisi tietenkin makeaa voittaa tässä kovassa luokassa, mutta minimitavoite on joka kisassa A-finaaliin yltäminen.

SM-kauden avaava Honkajoen moderni kisarata on Hirvoselle mieluinen. Hän sijoittui viime vuonna ensimmäistä kertaa Honkajoella kilpaillessaan kolmanneksi.

- Kisakalenteri näyttää mielestäni positiiviselta. Täysin asfaltilla ajettu Kemoran kisa on nyt jätetty sarjasta pois. Se oli minulle mieluinen muutos. Kauden päätöskilpailu palaa jälleen Hyvinkäälle, josta radasta myös tykkään, Hirvonen ennakoi.

Vesa Hirvonen saavutti SM-pronssia ensimmäisellä SRC-kaudellaan

Maanantai, 2.09.2013

Rallicrossin SM-sarja ajettiin vauhdikkaaseen päätökseen lauantaina Honkajoella, jolloin Vesa Hirvosella oli paljon pelissä. Joensuulainen oli SRC-luokan sarjapisteissä kolmantena, mutta pronssimitalille oli muitakin ottajia.

Rallin parista SM-mitalia jo autourheilu-uransa alussa juhlinut Hirvonen päätti viime vuonna siirtyä tosissaan rallicrossiin, kun muutamat kokeilut lajin parissa veivät miehen mennessään.

Kausi ei ollut sarjan tulokkaalle helppo, mutta kolmessa kisassa kuudesta ajetusta Hirvonen nousi palkintopallille. Honkajoen viimeisessä kisassa Volvo S40-kuljettaja oli lähellä menettää mitalisaumansa tekniseen vikaan.

- Ensimmäisen ajamani alkuerän voitin, mutta toisen erän lähtökiihdytyksessä moottorin kampiakseli pärähti poikki ja kisatapahtuma loppui osaltani siihen. Siinä meni tovi harmitellessa, kun arvelin mitalin karkaavan, Hirvonen kertoi.

- Jännittävien vaiheiden jälkeen päädyin lopulta tasapisteisiin sarjassa neljänneksi sijoittuneen kuskin kanssa, mutta paremmat kisasijoitukseni toivat pronssimitalin minulle.

SM-kultaa juhli viime vuoden tapaan Joni-Pekka Rajala ja hopealle ajoi Peter Helenius ennen Hirvosta.

- Nyt on suuren kiitoksen paikka tukijoilleni ja kaikille minua auttaneille tahoille. Lähdin kauteen mitalitavoitteen kanssa, joka kieltämättä oli melko optimistinen tavoite tulokkaalle. Nyt onnistumisen hetkellä tuntuu tosi hyvälle, Hirvonen iloitsi.

Vesa Hirvonen kahdeksas Oulun SRC-kisassa

Maanantai, 19.08.2013

 

Kauden viides rallicrossin SM-sarjan osakilpailu Oulussa oli myös sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu. Vesa Hirvosen edellisten kilpailujen palkintosijojen putki päättyi, kun tuloksena oli tällä kertaa kahdeksas sija.

SRC-luokan pistetaulukossa edelleen kolmantena oleva Hirvonen ei ollut tyytyväinen kilpailutapahtuman kulkuun.

- Tämä uusi rata ei ollut mieleinen, rataprofiili oli luonteeton ja kunnon ohituspaikat olivat tosi vähissä. Heikoin arvosana täytyy antaa tämän kauden kisaradoista, Hirvonen vertaili.

- Lisäksi omaa kilpailukykyäni laski se, että startin jälkeen kiihdytettiin pitkälle asfalttisuoralle. Kilpurini ei ole aivan tehokkaimmasta päästä, joten startissa jouduin antamaan tasoitusta.

Volvo S40-mallilla ajava joensuulainen jäi aika-ajolähtöjen jälkeen niukasti A-finaalin ulkopuolelle.

- Yhdellä sijoituspisteellä jäin pois A-finaalista. Sijoitukset takasivat B-finaalin paalupaikan. Ennen sitä alkoi sataa ja tein virheen, kun lähdin liian vähän kuvioidulla renkaalla. Sade vielä yltyi, jonka jälkeen meno oli kuin jäätiköllä olisi ajanut.

- Tuloksena oli lähdön neljäs sija eli koko kisan 8. sija. Tämä odotettua heikompi tulos tiivisti taistelua pronssimitalista. Kauden päätöskisassa täytyy onnistua paremmin, että mitalia pääsisi juhlimaan, Hirvonen tiedostaa.

Oulun osakilpailun voittoon ajoi Joni-Pekka Rajala, joka uusi Suomen mestaruutensa.

Rallicrossin SM-sarjan päätöskisa koittaa 31. elokuuta Honkajoella.

Vesa Hirvonen jatkoi hyviä otteitaan palkintopallilla

Maanantai, 15.07.2013

 

Kauden neljäs rallicrossin SM-sarjan osakilpailu toi Vesa Hirvoselle jälleen sijoituksen palkintopallilta. Volvo S40-mallilla kilpaileva joensuulainen ajoi lauantaina kolmanneksi Honkajoen osakilpailussa ja vahvisti asemiaan mitalitaistelussa.

SRC-luokassa kilpaileva Hirvonen ajoi ensimmäistä kertaa Honkajoen uudella radalla, kun muut kilpakumppanit omasivat jo kokemusta kyseisestä radasta.

Ensimmäisissä aika-ajolähdöissä Hirvonen ei yltänyt toivottuun vauhtiin, mutta viimeisen lähdön vauhti takasi suoran paikan A-finaalista.

- Kisan alussa tuntui, että vauhtia ei ole riittävästi. Hieman kilpailukykyä laski se, että tällä radalla oli niin pitkä lähtösuora. Sen kiihdytyksissä jouduin hieman antamaan periksi, kun moottorin tehoissa joudun antamaan vähän tasoitusta muutamalle kanssakilpailijalle, Hirvonen kertoi.

- Finaalilähdön startissa jäin neljänneksi, josta pystyin nousemaan lopulta kolmanneksi. Tämä tulos tyydyttää kummasti. Nyt takana on kolme hyvää tulosta, joiden ansiosta olen pystynyt vakiinnuttamaan paikkani SM-sarjan kärkikuskien joukossa, totesi ensimmäistä täyttä kautta rallicrossissa kilpaileva Hirvonen.

Kilpailun voittoon ajoi hallitseva vuoden Suomen mestari Joni-Pekka Rajala ennen Peter Heleniusta. Tämä kaksikko on myös kärjessä SM-pisteissä ennen pronssisijaa hallussaan pitävää Vesa Hirvosta.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 17. elokuuta Oulussa.


 

Vesa Hirvonen jälleen palkintopallilla SRC-kisassa

Tiistai, 2.7.2013

 

Viime viikonvaihteessa ajettu kauden kolmas rallicrossin SM-sarjan osakilpailu toi Vesa Hirvoselle toisen peräkkäisen sijoituksen palkintopallilta SRC-luokassa kilpaileva Hirvonen ajoi ensimmäistä kertaa Kouvolan crossiradalla ja sijoittui kilpailussa komeasti toiseksi.

Volvo S40-mallilla ajava joensuulainen kirjasi aika-ajolähdöistä sijat 5, 2 ja 3, jotka takasivat hänelle A-finaalista kolmannen lähtöruudun.

- Minulle starttikiihdytykset ovat olleet läpi alkukauden melko ailahtelevia. Välillä on onnistunut aivan nappiin ja välillä heikommin. Finaalilähdössä ei startti onnistunut, mutta tällä kertaa se ei vienyt mahdollisuuksiani, Hirvonen kertasi.

- Ensimmäisessä mutkassa oli melkoisen ahdasta ja sen rytinän jälkeen pääsin puikkaamaan mutkasta läpi toisena. Ajoin kärjessä ajaneen kintereillä, mutta kolmannella kierroksella tein virheen, jonka jälkeen en päässyt enää lopussa haastamaan voittajaa.

Kilpailun voittoon ajoi hallitseva vuoden Suomen mestari Joni-Pekka Rajala ennen Hirvosta.

- Onnistuin nousemaan palkintopallille nyt myös vieraalla radalla edellisen kotikisan menestyksen jälkeen. Nyt vauhti ja tulokset ovat asettamani tavoitteen mukaisia. SM-kausi on nyt puolivälissä ja nousin kolmanneksi pistetaulukossa, Hirvonen päätti tyytyväisenä.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 13. heinäkuuta Honkajoella.


Vesa Hirvonen ajoi palkintopallille kotikisassaan

Torstai, 20.06.2013

 

Kauden toinen rallicrossin SM-sarjan osakilpailu toi Vesa Hirvoselle huipputuloksen kotikisassa Joensuussa Ylämyllyn radalla. SRC-luokassa ensimmäistä täyttä kauttaan kilpaileva Hirvonen näytti vauhtinsa jo alkuerissä. Lopulta hän sijoittui kilpailussa toiseksi tuiman väännön jälkeen.

Volvo S40-mallilla ajava kuljettaja voitti kaksi kolmesta aika-ajolähdöstä, mutta aivan ongelmitta ei kilpailutapahtuma sujunut:

- Ensimmäisessä erässä en saanut puhdasta suoritusta enkä oikein päässyt muista ohi. Sen jälkeen sijoitus oli vasta yhdeksäs, Vesa kertasi.

Jatkossa kaikki sujui Hirvosen osalta kuin elokuvissa. Kaksi erävoittoa lohkesi ehjällä ajosuorituksella, vaikka ohjaustehostin hajosi. Nämä sijoitukset takasivat hänelle suoran pääsyn kisan päälähtöön eli A-finaaliin.

- Finaalilähtöön päätin lähteä työntämään kaikki tai ei mitään -tyylillä. Startista pääsin toiseksi ja lisälenkin jälkeen ajoin kolmantena. Kävin hetken aikaa voittajan edelläkin, mutta leveäksi mennyt mutka maksoi sen sijoituksen.

Voittoon kurvaili kahden edellisen vuoden Suomen mestari Joni-Pekka Rajala, jonka vanavedessä maalilinjan ylitti Hirvonen.

- Oli kyllä hieno fiilis, kun näin vauhdin riittävän aivan kärkeenkin. Tosi tyytyväinen olen ja erityisen mukavaa oli menestyä kotiyleisön edessä, Vesa kiitteli kannustuksesta.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu Kouvolassa 29. kesäkuuta.